Ingegerds morotskaka
Morotskakan är en riktig kakklassiker och given favorit till eftermiddagskaffet. En vällagad morotskaka med en perfekt glasyr av färskost, smör, florsocker och citronjuice bakar du faktiskt själv hur enkelt som helst!

Ingredienser
12 eller 24 stora- / 42 små bitar
200 gr smör
4 ägg
4 dl strösocker
5 dl vetemjöl
2 tsk bikarbonat
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
6 rivna morötter
Glasyr
400 gr färskost
300 gr smör
6 dl florsocker
2 msk vanilsocker
Garnering:
Rivna morötter
Gör så här
Sätt ugnen på 175 g
Smält smöret i en kastrull
Vispa ägg och socker vitt och pösigt, gärna med elvisp.
Blanda mjöl, bikarbonat, bakpulver och blanda ner tillsammans med det smälta smöret i äggblandningen.Blanda försiktigt i de rivna morötterna. Häll smeten i en långpanna 30x40 cm, klädd med bakplåtspapper.
Grädda mitt i ugnen, ca 25 minuter. Låt svalna.
Glasyr: Vispa ihop färskost och rumsvarm smör fluffigt. Vispa i florsocker och vaniljsocker. Bred glasyren över kakan och skär i rutor.
Vid servering: Strö på rivna morötter.