Länk kopierad
Klassisk coleslaw
Ca 20 min
Enkel
8 ingredienser
Den här coleslawen blandar krispig vitkål med söt morot och lite syrlig rödlök i en len dressing av crème fraîche, majonnäs och dijonsenap. En riktig favorit till grillat, burgare eller som fräsch sidorätt året runt.

Ingredienser
4 portioner
200 g vitkål
3 morötter
½ rödlök
2 dl crème fraîche
1 dl majonnäs
1 tsk citronsaft
1 tsk dijonsenap
Salt & peppar
Gör så här
Tvätta och skala morötterna.
Riv morötterna grovt på rivjärn.
Skär rödlöken i tunna skivor.
Strimla vitkålen fint.
Lägg kål, morötter och rödlök i en stor skål.
Tillsätt crème fraîche, majonnäs, citronsaft och dijonsenap.
Blanda allt ordentligt och smaka av med salt och peppar.
Låt gärna stå i kylen en stund före servering så smakerna hinner sätta sig.