Länk kopierad

Klassisk coleslaw

Ca 20 min
Enkel
8 ingredienser

Den här coleslawen blandar krispig vitkål med söt morot och lite syrlig rödlök i en len dressing av crème fraîche, majonnäs och dijonsenap. En riktig favorit till grillat, burgare eller som fräsch sidorätt året runt.

Ingredienser

4 portioner

200 g vitkål
3 morötter
½ rödlök
2 dl crème fraîche
1 dl majonnäs
1 tsk citronsaft
1 tsk dijonsenap
Salt & peppar

Gör så här

  1. Tvätta och skala morötterna.

  2. Riv morötterna grovt på rivjärn.

  3. Skär rödlöken i tunna skivor.

  4. Strimla vitkålen fint.

  5. Lägg kål, morötter och rödlök i en stor skål.

  6. Tillsätt crème fraîche, majonnäs, citronsaft och dijonsenap.

  7. Blanda allt ordentligt och smaka av med salt och peppar.

  8. Låt gärna stå i kylen en stund före servering så smakerna hinner sätta sig.