Krispiga morotschips
Dessa tunna morotsremsor blir härligt frasiga i låg ugnsvärme och får en fin smakskjuts av ramslökssalt. Perfekt som snacks, topping på salladen eller ett färgstarkt tillbehör till middagen. Och det bästa? Du behöver bara två ingredienser!

Ingredienser
1 portion
4 morötter (strimlade med potatisskalare)
Ramslökssalt (eller annan kryddblandning, t.ex. chilisalt & paprikapulver eller grillkrydda & lökpulver)
Gör så här
Sätt ugnen på 100 grader.
Skala och tvätta morötterna.
Strimla morötterna i tunna remsor med en potatisskalare – dra längs med moroten för att få långa chips.
Lägg ut morotsremsorna på en plåt med bakplåtspapper och strö över ramslökssalt eller annan kryddblandning.
Torka i ugnen i cirka 1 timme tills de blivit torra och krispiga.
Låt svalna och servera som tilltugg eller snacks.