Länk kopierad

Krispiga morotschips

Ca 75 min
Enkel
2 ingredienser

Dessa tunna morotsremsor blir härligt frasiga i låg ugnsvärme och får en fin smakskjuts av ramslökssalt. Perfekt som snacks, topping på salladen eller ett färgstarkt tillbehör till middagen. Och det bästa? Du behöver bara två ingredienser!

Ingredienser

1 portion

4 morötter (strimlade med potatisskalare)
Ramslökssalt (eller annan kryddblandning, t.ex. chilisalt & paprikapulver eller grillkrydda & lökpulver)

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 100 grader.

  2. Skala och tvätta morötterna.

  3. Strimla morötterna i tunna remsor med en potatisskalare – dra längs med moroten för att få långa chips.

  4. Lägg ut morotsremsorna på en plåt med bakplåtspapper och strö över ramslökssalt eller annan kryddblandning.

  5. Torka i ugnen i cirka 1 timme tills de blivit torra och krispiga.

  6. Låt svalna och servera som tilltugg eller snacks.