Länk kopierad

Morots-, ingefärs- och citronmarmelad

Ca 45 min
Svår
5 ingredienser

Ingredienser

10 portioner

Ca 1 liter färdig marmelad

500 g morötter (grovt rivna)
1–2 cm färsk ingefära
2 citroner
4 dl vatten
1 kg syltsocker

Gör så här

  1. Skölj och skala morötterna.

  2. Riv morötterna grovt.

  3. Skölj och skrubba citronerna noggrant. Skala citronerna med osthyvel eller potatisskalare och skär skalet i smala strimlor.

  4. Pressa saften ur citronerna.

  5. Skala ingefäran och riv den fint.

  6. Lägg riven morot, citronskal, citronsaft, ingefära och vatten i en kastrull. Koka upp och låt koka i några minuter.

  7. Tillsätt syltsockret, rör om och koka upp igen enligt anvisning på paketet (ofta 5–10 minuter).

  8. Sterilisera under tiden burkarna i ugnen: 170 grader i ca 15 minuter.

  9. Häll upp den varma marmeladen i de varma burkarna. Skruva på locket och vänd burkarna upp och ner direkt.

  10. Låt svalna och förvara sedan marmeladen i kylskåp.