Morots-, ingefärs- och citronmarmelad

Ingredienser
10 portioner
Ca 1 liter färdig marmelad
500 g morötter (grovt rivna)
1–2 cm färsk ingefära
2 citroner
4 dl vatten
1 kg syltsocker
Gör så här
Skölj och skala morötterna.
Riv morötterna grovt.
Skölj och skrubba citronerna noggrant. Skala citronerna med osthyvel eller potatisskalare och skär skalet i smala strimlor.
Pressa saften ur citronerna.
Skala ingefäran och riv den fint.
Lägg riven morot, citronskal, citronsaft, ingefära och vatten i en kastrull. Koka upp och låt koka i några minuter.
Tillsätt syltsockret, rör om och koka upp igen enligt anvisning på paketet (ofta 5–10 minuter).
Sterilisera under tiden burkarna i ugnen: 170 grader i ca 15 minuter.
Häll upp den varma marmeladen i de varma burkarna. Skruva på locket och vänd burkarna upp och ner direkt.
Låt svalna och förvara sedan marmeladen i kylskåp.