Morotsburgare med röda linser och cheddar
De här burgarna är fullproppade med goda grejer: mustiga linser, söt morot, smält ost och en touch av chili. Perfekta i bröd med klassiska tillbehör, eller som biffar till en fräsch sallad. Enkla att laga, och uppskattade av både barn och vuxna!

Ingredienser
4 portioner
3 dl kokta röda linser
2 dl grovt riven morot
½ dl potatismjöl
1 dl ströbröd
1 dl riven cheddarost
1 tsk chilipulver eller chiliflakes
Rapsolja (till stekning)
Salt & peppar
Gör så här
Skala och tvätta morötterna.
Riv morötterna grovt på rivjärn.
Koka linserna enligt anvisningarna på förpackningen.
Mixa de kokta linserna med potatismjöl, ströbröd, cheddarost, chili, salt och peppar till en jämn smet i matberedare.
Blanda i de rivna morötterna.
Låt smeten vila i ca 5 minuter.
Forma smeten till biffar eller burgare.
Stek i rapsolja på medelhög värme tills de fått fin färg och är genomstekta.
Servera som hamburgare med valfria tillbehör – eller som vegetariska biffar till sallad eller gryn.