Morotsfrallor
De rivna morötterna ger både saftighet och en mild sötma till de här luftiga frallorna. Lätta att baka och älskade av både stora och små – goda med bara smör, eller som bas till en matig macka.

Ingredienser
20 bitar
200 g rivna morötter
50 g smör
5 dl mjölk
50 g jäst
1,5 tsk salt
2 msk sirap
13–14 dl vetemjöl eller rågsikt
Gör så här
Smält smöret i en kastrull och tillsätt mjölken. Värm till fingervarmt (ca 37 °C).
Smula ner jästen i en bunke eller bakmaskin. Rör ut jästen med lite av mjölk- och smörblandningen.
Tillsätt resten av vätskan, sirap och salt.
Blanda ner det mesta av mjölet, lite i taget. Spara lite till utbakningen.
Kör degen i bakmaskin i ca 5 minuter tills den blir smidig.
Tillsätt de rivna morötterna och kör ytterligare någon minut.
Låt degen jäsa övertäckt i 40 minuter.
Ta upp degen på mjölat bakbord, knåda lätt och dela i 20–25 bitar.
Forma till runda frallor och lägg på bakplåtspappersklädd plåt.
Låt jäsa övertäckta i ytterligare 20 minuter.
Grädda mitt i ugnen på 225 grader i 10–12 minuter tills frallorna fått fin färg.
Låt svalna på galler under bakduk.