Morotsglass
Morotsglass – somrig, kryddig och helt utan glassmaskin!
Den här lena och smakrika glassen får sin sötma från morot, farinsocker och kondenserad mjölk, och en värmande kryddighet från kanel och ingefära. En klick dulche de leche och lite flingsalt på toppen lyfter den till rena efterrättsdrömmen – perfekt när du vill bjuda på något oväntat och riktigt gott.

Ingredienser
4 bitar
2 morötter (ca 3 dl fint riven morot)
400 g kondenserad mjölk
5 dl grädde
50 g smör
1 ½ tsk malen kanel
1 tsk malen ingefära
0,75 dl farinsocker
Dulche de leche (kolasås)
Flingsalt (till topping)
Gör så här
Frystid: Cirka 6 timmar
Skala och tvätta morötterna.
Riv morötterna fint på ett rivjärn (ca 3 dl).
Smält smöret tillsammans med farinsockret på låg värme. Låt svalna.
Vispa grädden lätt tills det precis bildas mönster i grädden.
Blanda den kondenserade mjölken med smör- och sockerblandningen samt kanel och ingefära.
Rör försiktigt ner blandningen i den vispade grädden.
Vänd ner den rivna moroten.
Häll smeten i en brödform och täck med plastfolie.
Ställ in i frysen över natten.
Servera med dulche de leche och en nypa flingsalt på toppen.