Overnight oats
Enkel och krämig morotsfrukost med yoghurt, havre och kryddor – perfekt att förbereda kvällen innan!
Den rivna moroten ger sötma och fräschör, medan kanel och kokos bidrar med värme och djup. En kall, mättande frukost som smakar både gott och hemlagat – och som dessutom sköter sig själv i kylen över natten.

Ingredienser
1 portion
1,5 dl yoghurt (grekisk eller turkisk)
1 dl riven morot
1 dl havregryn
1 msk chiafrön
1 msk riven kokos
1 dl valfri mjölk (vi använde mandelmjölk)
1 tsk malen kanel
1 krm salt
Honung (efter smak)
Gör så här
Skölj och skala moroten.
Riv moroten grovt på ett rivjärn.
Blanda yoghurt, riven morot, havregryn, riven kokos, mjölk, chiafrön, kanel och salt i en skål.
Smaka av med lite honung.
Häll upp blandningen i serveringsskålar eller glas.
Ställ in i kylen i minst 4 timmar eller över natten.
Toppa gärna med lite extra honung vid servering.