Länk kopierad

Ugnsbakad morot med parmesan

Ca 30 min
Enkel
2 ingredienser

Knapriga morotsstavar möter smält, gyllene parmesan i en rätt som är både lättlagad och full av smak. Perfekt som tilltugg till fördrinken eller som ett färgstarkt tillbehör till grillat – och med bara två huvudingredienser dessutom!

Ingredienser

4 portioner

4–6 morötter
Ca 150 g parmesanost (finriven)

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.

  2. Riv parmesanosten fint.

  3. Klä en ugnsform (ca 25×35 cm) med bakplåtspapper.

  4. Tvätta och skala morötterna.

  5. Skär morötterna i stavar, ca 3–5 cm långa.

  6. Strö ut hälften av den rivna parmesanosten i botten av formen.

  7. Lägg morotsstavarna i två rader ovanpå parmesanen.

  8. Strö över resten av parmesanen.

  9. Baka mitt i ugnen i ca 15 minuter tills osten är gyllenbrun och krispig.

  10. Ta ut, låt svalna något och servera som tilltugg eller tillbehör.