Länk kopierad
Ugnsbakad morot med parmesan
Ca 30 min
Enkel
2 ingredienser
Knapriga morotsstavar möter smält, gyllene parmesan i en rätt som är både lättlagad och full av smak. Perfekt som tilltugg till fördrinken eller som ett färgstarkt tillbehör till grillat – och med bara två huvudingredienser dessutom!

Ingredienser
4 portioner
4–6 morötter
Ca 150 g parmesanost (finriven)
Gör så här
Sätt ugnen på 200 grader.
Riv parmesanosten fint.
Klä en ugnsform (ca 25×35 cm) med bakplåtspapper.
Tvätta och skala morötterna.
Skär morötterna i stavar, ca 3–5 cm långa.
Strö ut hälften av den rivna parmesanosten i botten av formen.
Lägg morotsstavarna i två rader ovanpå parmesanen.
Strö över resten av parmesanen.
Baka mitt i ugnen i ca 15 minuter tills osten är gyllenbrun och krispig.
Ta ut, låt svalna något och servera som tilltugg eller tillbehör.